pátek 28. března 2008

*Mrkvova polevka se zazvorem


predem se omlouvam za moji cestinu- ten recept prekladam ;o)


25g masla nebo rostlineho oleje
1 velka cibule, nakrajet
2 polevkove lzice cerstveho zazvoru, oloupat a na jemno nakrajet/nastrouhat
2 strouzky cesneku, nakrajet
600g mrkve, ostrouhat, nakrajet na 2cm kusy
675ml zeleninoveho nebo kureciho bujonu


1. Maslo rozehrejeme ve velkem hrnci na mirnem ohni. Pridame cibuli a varime priblizne 4 minuty. Pridame zazvor a cesnek a varime dalsi 2-3 minuty.
2. Pridame nakrajenou mrkev a osmahneme dalsi 1-2 minuty. Pridame bujon a privedem do varu. Zvolna varime na mirnem ohni, az je mrkev mekka- priblizne 20 minut.
3. Polevku rozmixujeme. Osolime a opeprime dle chuti. Je-li polevka prilis husta, pridame vice bujonu.
Podavame

Žádné komentáře:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...