LilySlim Weight loss tickers

pátek 22. dubna 2011

Veselé Velikonoce

Tady v Anglii se Velikonoční tradice, tak jak je znám z Čech, moc nedodržují. Dětem se koupí obrovský čokoládový vejce a pak menší vajíčka se hledají po zahradě. Když jsem příteli vysvětlovala zvyk s pomlázkou, tak se mě ptal, jestli se to nebere jako domácí násilí :). Když jsem mu řekla, že kolikrát přijde celá vesnická banda, tak zůstal totálně v šoku, s pusou dokořán :) 
DSC03698.JPG
čokoládová hnízda s mini vajíčky
Ozdobila jsem jednu větvičku rybízu (jedná se pouze o okrasný rybíz, plody z toho nebudou, ale nááádherně voní), s dětma jsme vyrobili čokoládová hnízda na mini čokoládová vajíčka (recept sem raději nedám, jelikož se jedná o naprosto kalorickou bombu, ale odolávám!!! ). 
Picture 8.png
Můj loňský vlikonoční 'beránek' (ale už mám slíbenou správnou formu! :) )
a vajíčka obarvená v kari
Beránka/kapříka letos péct nebudu, stejně bych to nakonec snědla já a to si nemůžu dovolit :)
DSC00332.JPG
300 pampelišek
Na včelku už jsem si taky dohrála a pampeliškový med je ve sklenicích, zavíčkován, jen ještě udělat štítky a může do světa :)
DSC03703.JPG
...a je hotovo :)
Ted' jdeme grilovat a už se těším, až vyhodím nožky a nebudu must dělat nic :) A jak prožíváte Velikonoce Vy?

Krásné Velikonoce Vám všem přeji :)

2 komentáře:

Klara řekl(a)...

Tenhle rok Velikonoce prozivam velice netradicne - a to pracovne, ale tech par vajec prece jen v nedeli obarvim a pak je na velikonocni pondeli rozdam turistum (provadim prahou jako pruvodce) Vajicka barvim klasicky v cibuli, pak jsou krasne zlatave hneda a nema starosti s nakupovanim a michanim ruznych barev, a navic je to ekologicke! Pred vlozenim do barevne lazne vajicka omotam elastakem na kolena a pripadne tam primotam i listek nebo kvitek. Pak to ponorim do toho vyvaru z cibulovych slupek a cekam jak maly dite, co z toho vyleze.. Pak nastava to nejlepsi - rozmotat vajicka z elastaku nebo z obvazu. Vajicko ma na sobe nadhernou strukturu i s tim listkem. Tak doufam, ze se budou turistum libit a zakousnou je na Karlove moste ke svacine:)

Dáda řekl(a)...

Díky za radu ohledně žvýkačky..tak od teď ji jako prohřešek brát nebudu.. a budu žvýkat mnohem víc :)
Krásný velikonoční článek, nám teta v dětství také schovávala malá čokoládová vajíčka po domě.. já si říkala, že to není český zvyk! U nás se jen mlátí a polévá vodou či parfémem :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...